суббота, 9 февраля 2013 г.

основоположні стандарти снд

   До завдань товарознавства як науки  учбово§ дисциплни вдносяться:

   Мета товарознавства - вивчення основоположних характеристик товару, складових його споживну вартсть, а також §х змн на всх етапах рухи товару.

   Предметом товарознавства  споживн вартост товарв. Тльки споживна вартсть робить продукцю товаром, оскльки волод здатнстю задовольняти конкретн потреби людини. Якщо споживна вартсть товару не вдповда реальним запитам споживачв, то вн не буде затребуваний, а отже, не буде використаний за призначенням в його сфер застосування.

   Ц знання необхдн як технологам пдпримств-виробникв, товарознавцям промислових, сльськогосподарських  торгових органзацй, експертам, комерсантам, економстам, бухгалтерам, менеджерам, так  покупцям. Останн отримують знання про товар з допомогою засобв нформац§ - маркування, реклами, статей, книг  т. д., тому дуже важливо, щоб засоби масово§ нформац§, як основне джерело використовували товарознавч знання про товар.

   Термн "товарознавство" складаться з двох слв: "товар"  "знання". Останн слово вдбулося вд санскритського уеса , що означа "знання". Отже, товарознавство - це знання про товари.

   Товарознавство - наука про основоположн характеристики товарв, що визначають §х споживч вартост  чинники забезпечення цих характеристик.

Основи товарознавства

   Звичайно, як  належить за учбовою програмою, для цих лекцй я використовував пдручники  науков прац. Це найперше мо§ науков кервники-Академк Йосип Олександрович Рогов , доктори технчних наук Олександр Большаков, Йожеф Заяс, Володимир Мицик. Це приятел аспрантських рокв проф. Валентин Михайловський  нин покйний професор МТ¶ММП Геннадй Казюлн...

   Катарсис не бува вчним. Псля нього наста Вдродження. От  Укра§на вже живе очкуванням Вдродження. Вдродження завжди супроводжуться вдродженням виробництва. Та головним буде тепер виробництво того, що можна продати, при тому продати з максимальним зиском. А це робить головним не нженерн науки, а товарознавство. Хоч товарознавство одна з найдревнших наук, але вона постйно розвиваться, змнються, народжу нов напрямки, нов науки.

   Не стало Велико§ Держави, над якою нколи не заходило сонце. Нхто такого не передбачав. Н в однй з новостворених Держав не було кадрв, здатних на вчинок, а не на балаканину. Як спвалось в "¶нтернацонал" все розвалили  розкрали. А будувати було нкому  нчого. Адже новообран владц вмли тльки ганьбити. Будувати вони не вмли, не знали як, та й не хотли. Головною в держав стала торгвля, а не виробництво. Потяглись ср роки мжчасся, Ру§ни...

   Я народився в Держав, в котрй на першому мсц був вчинок, дя. Де судили по длам, а не по словам. Де головним було виробити бльше високояксно§  високонадйно§ продукц§. Про §§ реалзацю можна було не замислюватись. Та Держава не тльки розвивалась, а й старшала. Старшали  дрбншали §§ деологи. Вже в 70-х роках на людину дивились не з позиц§, чого вона варта, а с позиц§ чого вона кошту. Яксний пдхд змнився на кльксний. Дло все частше  частше стало пдмняти Слово. Потм по слов'янськй душ вдарили антиалкогольною кампаню. П'яне ГКЧП спробувало повернути стар порядки, але тльки остаточно пдрвало довру до комунстично§ парт§. Компартя розвалилась, а разом з нею  могутнй Радянський Союз, панахиду по якому справили за пляшкою "Бловежсько§ пущ " на трьох.

   К.т.н.Сиротенко Володимира Васильовича

   Авторськ свдоцтва на винахд СРСР та патент Укра§ни

К.т.н.Сиротенко Володимир Васильович

Технчний коледж нацонального унверситету "Льввська полтехнка "

Мнстерство освти та науки Укра§ни

Аннотация:Привожу повний курс мо§х лекцй з товарознавства, прочитаних в комерцйнй академ§, агроунвеситету та полтехниц

Обновлено: 19/11/2011. 1116k.

(syrotenko@gmail.com)

Lib.ru/Современная литература: Сиротенко Владимир Васильевич. товарознавство

Комментариев нет:

Отправить комментарий